luni, 30 ianuarie 2017

VIENA - MUZEUL SISI

Muzeul Sisi - Sisi Museum
Frumoasa şi celebra împărăteasă Elisabeta a devenit un adevărat cult pentru austrieci. Elisabeta a rămas în cultura populară drept acea împărăteasă frumoasă și aclamată de toți. In Muzeul Sisi din Apartamentele imperiale de la Hofburg se poate compara realitatea cu mitul. Printre punctele de atracție se numară obiectele personale ale Elisabetei, precum și renumitele portrete ale frumoasei împărătese.
Centrul expoziţiei este dedicat vieţii private a Elisabetei; revolta ei împotriva ceremoniilor de la curte, refugiul ei într-un cult al frumuseţii, obsesia ei de a fi zveltă, performanţele ei sportive și poezia plină de efuziune.
De la libertatea zilelor petrecute ca fată în Bavaria, la surprinzătoarea căsătorie cu împăratul Austriei, la asasinarea ei la Geneva în 1898, muzeul dezvăluie viața agitată a legendarei împărătese. 

In Muzeul Sisi se pot obtine cele mai multe informații legate de viata frumoasei împărătese. Aici se găsesc cele mai faimoase portrete ale ei, cât și unele dintre obiectele ei personale: camașa de noapte, evantaie și mânuși, precum și recipientele pentru cosmetice, bijuteriile, trusa de voiaj.
Pot fi admirate, de asemenea, una dintre puţinele rochii de vară păstrate, precum şi rochii restaurate cum ar fi cea purtată de tânara mireasă la petrecerea dinaintea nunţii, dar şi cea de la încoronarea ei ca dinast al Ungariei, portrete celebre, un secretaire miniatural cu plicuri, unele dintre ele pictate de mâna Elisabetei, cutia de acuarele a lui Sisi, o farmacie de voiaj cu 63 de piese şi o reconstrucţie funcţională a luxoasei caleşti imperiale. Sunt prezentate publicului şi lucruri amintind de copilăria lui Sisi, cum ar fi harfa adusă de împărăteasă din Bavaria şi o rochiţă restaurată.
Sunt de asemenea expuse cele 6 piese ale setului de bijuterii de doliu din onix şi jad, purtate la moartea fiului ei, prinţul moştenior Rudolf. Mantaua neagră cu pene de egretă cu care a fost acoperită Sisi, fiind dusă apoi în hotelul Beau Rivage după atentatul de la Geneva aminteşte de tragica întâmplare, la fel şi masca mortuară a împărătesei ucise.


Hofburg - Scările spre Muzeul Sisi
Imagini pentru Muzeul Sisi Viena
Salon din vehicol de călătorie a împărătesei Elisabeth
Imagini pentru Muzeul Sisi Viena
Hofburg - Camera de sport și toaletă a împărătesei Elisabeth
Hofburg - Mezeul Sisi în rochie de bal cu diamante în păr
Hofburg - Muzeul Sisi - Impărăteasa cu bijuteriile de rubin

ALTE INCĂPERI ALE MUZEULUI SISI SE GĂSESC LA  "APARTAMENTELE IMPERIALE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu