marți, 31 ianuarie 2017

VIENA - COLECȚIA DE INSTRUMENTE MUZICALE

Colecția de instrumente muzicale
A doua colecție prezentă în Neue Burg este Colecția de instrumente muzicale. Este una cu care muzeul se mândrește mult, dar care pe mulți nu-i atrage în mod special. Valoarea colecției provine din două surse principale: din completitudinea sa (se spune ca este cea mai completă și mai vastă colecție de acest gen, fiind superlativul absolut dacă se raportează la perioadele renascentistă și barocă) și din valoarea sa istorică și sentimentală (în colecție se regăsesc foarte multe instrumente muzicale folosite de-a lungul timpului de faimoși muzicieni și compozitori, precum Beethoven și Chopin. 
Majoritatea obiectelor expuse au aparținut Habsburgilor, însă colecția s-a îmbunătățit continuu prin achiziția, donarea, sau împrumutul unor instrumente muzicale.
Aici se găsește celebrul instrument numit “zither” la care Anton Karas a interpretat cunoscuta melodie ”The third man”, pianul la care Clara Schumann a deschis stagiunea Bhrams și pianul care l-a ajutat pe Hugo Wolf să compună “Goethe Songs” și “ Italian Song Book”. Colecția conține de asemenea instrumente din epoca renascentistă și vioara lui Leopold Mozart.
Pentru cei cu adevărat interesați, este demn de menționat faptul că există mici spectacole de matineu, ocazie cu care aceste instrumente muzicale originale pot fi nu numai văzute, ci și ascultate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu