marți, 1 martie 2016

CABANA TURNURI X



Cabana Turnuri în urmă cu 2-3 decenii
Amplasată pe malul estic al văii Podragului, pe mica terasă glaciară de sub Turnurile Podragului, la limita de sus a pădurii de molid; încadrată de muchia Tărâța la est și muchia Podragului la vest, la sud de cascada Podragului, iar la nord de valea Arpașului. Altitudine 1520 m.
Cabana Turnuri
Cabana  Turnuri - 2000
- Construcție din lemn și parțial din piatră acoperită cu tablă.
- Sala de mese cu 30 de locuri
- Grup sanitar în exterior, încalzire cu lemne în sobe de teracotă, iluminată cu lumânări și curent electric de la generator.


CABANA TURNURI - 2000

Nu este o clădire foarte spațioasă. Dispune de numai 20 de locuri de cazare în priciuri iarna ți 34 locuri vara (o cameră cu paturi comune) Deci neaparat trebuie achiziționat un sac de dormit bun si calduros. Căldura se face cu ajutorul sobei de teracotă alimentată cu lemne, iar lumina este dată de un generator. Eventual lumânări, dacă generatorul a rămas fără benzină. Apă la izvor, grup sanitar exterior.


CABANA TURNURI - 1980

Cabana Turnuri -  2014, cu amenajări în 2014 - 1520 m altitudine
Amplasată pe malul estic al văii Podragului, pe mica terasă glaciară de sub Turnurile Podragului, la limita de sus a pădurii de molid; încadrată de muchia Tărâța la est și muchia Podragului la vest, la sud de cascada Podragului, iar la nord de valea Arpașului.



CABANA TURNURI - anii 80

CABANA TURNURI - în sezonul rece


CABANA TURNURI - pregătiri de iarnă

CABANA TURNURI - interior sală de mese



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu