vineri, 11 decembrie 2015

DRUMUL PRIN TUNEL GUOLIANG - CHINA


Magnifica rută prin tunel, din munții Taihang, a fost construită de 13 săteni de-ai locului, conduși de liderul lor, Shen Mingxin, și le-a luat aproximativ cinci ani pentru a finaliza lucrările. Inițiativa s-a născut în anul 1972. Mulți localnici și-au pierdut viețile în accidente în timpul construcției tunelului, dar alții le-au luat mereu locul. 
Tunelul leagă satul Guoliang cu exteriorul provinciei prin munții Taihang. Cei implicați și-au vândut animalele pentru a putea cumpăra uneltele necesare și materialele. In porțiunea cea mai dificilă, sătenii au progresat cu circa un metru la trei zile.
Satul a fost numit după un rebel fugar din timpul dinastiei Han, care a luptat cu o forță imperială zdrobitoare folosind calitățile terenului înconjurător extrem de greu de depășit.
Inainte de săparea tunelului, Guoliang avea access pre satul vecin pe o cale dificilă, săpată în munte. Guoliang este ascuns într-o nișă dintr-o vale înconjurată de munți înalți, fapt ce îl desparte de civilizație.

Tunelul a fost dechis traficului la data de 1 mai 1977. Lung de 1.200 de metri, tunelul localizat în provincia chineza Henan, are o înalțime de cinci metri și o lațime de patru. Guoliang este un reper pe lista celor mai periculoase și complicate drumuri rutiere. Catalogat drept traseul care nu tolerează nicio greșeală, majoritatea accidentelor din tunel se datorează neglijenței călătorilor. Totuși, reprezintă o rută extrem de fascinantă și este o destinație cheie pe toate itinerariile turistice chineze.

Autoruta este cotată printrecele mai fascinante si mai periculoase drumuri din lume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu