miercuri, 9 decembrie 2015

COL DE TURINI


               Nu departe de forfota Rivierei, de clinchetul cupelor cu șampanie de la Monte Carlo și de foșnetul delicat al frunzișului palmierilor de pe țărmurile bătute de mistral ale Nisei și Cannes-ului se ascunde unul dintre secretele cele mai bine păzite ale Coastei de Azur. Sate pitorești impregnate de secole de istorie ce răzbat prin zidul fiecărei case; peisaje frumoase care inspiră până şi cea mai prozaică imaginaţie; şi, desigur, priveliști spectaculoase care pur și simplu îți taie respirația... toate acestea îl așteaptă pe călătorul dornic de aventuri care îndrăzneşte să treacă dincolo de poalele Alpilor Maritimi.
             Situat la o altitudine de peste 1.600 de metri deasupra nivelului marii, Col de Turini este o trecatoare montană în Alpii din sudul Frantei. Face parte dintr-o porțiune de traseu lungă de 32 de kilometri a Campionatului Mondial de Raliuri de la Monte Carlo, drum ce combină 34 de curbe extrem de dificile, de tip "ac de păr", dar și porțiuni rectilinii unde mașinile de curse ating viteze de peste 180 km/h. 

Attractions 

             In cel mai inalt punct al sau, Col de Turini atinge altitudinea de 1607 metri. Spre nord, drumul incepe cu o ametitoare serie de curbe la 180 de grade. Catre final, soferii traverseaza un defileu, avand un salbatic rau involburat in partea stanga si un impresionant perete stancos de-a dreapta.  De la  cei 1.607 metri deasupra nivelului mării, acest vârf celebru oferă priveliști incredibile de la Alpi și până la Marea Mediterană.


Col-De-Turini-1
Totuși, dacă nu doriți să debutați la Campionatul Mondial de Raliuri, vă recomandăm să nu vă grăbiți pentru a vă putea impregna de frumusețea peisajelor, parfumul subtil al lavandei în briza mării și mai ales de senzația pură oferită de trecerea prin una dintre cele mai spectaculoase zone muntoase ale Franței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu